Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κρούσμα μαζικής αντιγραφής στο πανεπιστήμιο Harvard



Εκτενής έρευνα διεξάγεται στο  Harvard  αναφορικά με το σκάνδαλο εξαπάτησης και λογοκλοπής που έχει ξεσπάσει: το μεγαλύτερο στην πολύχρονη ιστορία του ιδρύματος.
Όπως ανακοινώθηκε, 125 φοιτητές του Πανεπιστημίου ερευνώνται για λογοκλοπή και αντιγραφή κατά τη διάρκεια των φετινών τελικών εξετάσεων. Οι ακροάσεις των φοιτητών γίνονται ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου.
Στους αντιγραφείς  ενδέχεται να περιλαμβάνονται και φοιτητές που έχουν είδη  αποφοιτήσει. Από το πανεπιστήμιο  δεν έχει γίνει γνωστό εάν κινδυνεύουν να χάσουν τα  διπλώματά τους
Ωστόσο, οι ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου είναι απόρρητες, ενώ το πανεπιστήμιο δεν προτίθεται να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαθητών ή το όνομα του μαθήματος, κατά το οποίο διαπιστώθηκε το συμβάν.

Όσοι αποδειχθούν ότι εξαπάτησαν, αντιμετωπίζουν ποινή αποκλεισμού από το πανεπιστήμιο για έναν χρόνο.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ιδρύματος, Drew Faust αναφέρει "Το φαινόμενο αυτό, εάν αληθεύει, συνιστά μία εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά που προδίδει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλεται η επιστημονική έρευνα στο Χάρβαρντ".
Το πανεπιστήμιο σκοπεύει  να ενισχύσει τις προσπάθειές του  για την πρόληψη της εξαπάτησης με την καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών του στο μάθημα της  ακαδημαϊκής δεοντολογίας.
Το πανεπιστήμιο του Harvard  δεν είναι το πρώτο που αντιμετώπισε τέτοιου είδους σκάνδαλο. Στο παρελθόν παρόμοιο σκάνδαλο υπήρξε το 2000 στο  Dartmouth College όπου 78 φοιτητές αντέγραψαν στο μάθημα της επιστήμης των Υπολογιστών και το 2002 στο University of Virginia όπου 48 μαθητές αντέγραψαν στο μάθημα της Φυσικής.